SMMAF stöttar svensk MMA

Svenska MMA Förbundet vill stolt meddela att förbundet kommer att ge alla föreningar som är arrangörer av liga-tävlingar och Svenska Mästerskapen (amatör-MMA-tävlingar) ekonomisk kompensation för att täcka deras utgifter. Förbundet tar bort anmälningsavgiften för tävlande i dessa amatör-tävlingar så att det blir gratis att tävla för deltagare. Förbundet kommer även att arrangera fyra läger för barn och ungdomar som kommer att vara gratis att delta i, och mycket mer.

 

”Vi har att tacka Svenska Budo & Kampsportsförbundet och Riksidrottsförbundet för möjligheten. Vår ansökan om Återstartsstöd blev beviljad och SMMAF:s aktivitetsplan blev godkänd vilket ger oss möjligheten att stimulera en uppstart av förbundets verksamheter”, säger Babak Ashti, Ordförande Svenska MMA Förbundet.

 

Han fortsätter, ”Vi vet hur tufft det har varit för våra föreningar och medlemmar under pandemin och därför vill vi ge näring till svensk MMA och hjälpa våra föreningar att komma på fötter igen.”

 

Tävlingar som omfattas av stödet är:

SM amatör-MMA – Coloseum Fightcenter (Skövde)
Ligan – Icon Challenge (Gråbo)
Ligan – Stockholm Shoot Challenge (Stockholm)
Ligan – Kaisho Battle (Helsingborg)
Ligan – Legal Brawl Battle (Nyköping)
Ligan – SFG Battle (Gävle)
Ligan – Frontier Open Battle (Malmö)
Ligan – Stockholm Shoot Challenge (Stockholm)

 

SMMAF kommer att publicera mer detaljer kring hur återstartsstödet kommer att användas inom kort.

”Det här är historiskt. Det är så tillfredställande att kunna ge direkt stöd i form av ekonomisk kompensation till våra föreningar som arrangerar amatör-tävlingar och att de tävlande slipper betala deltagaravgift. Men jag är extra stolt över att kunna erbjuda barn och ungdomar möjligheten delta på läger helt gratis”, säger Babak Ashti, Ordförande Svenska MMA Förbundet.