Kevin Sataki – vice ordförande i SMMAF

Vice ordförande i SMMAF’s styrelse heter Kevin Sataki; en engagerad domare och entreprenör – som även var den första skandinaven som dömt en titelmatch i UFC!

Vilken fråga brinner du mest för?

Jag brinner för många frågor, frågor som är viktiga för våra medlemmar, frågor som utvecklar vårt förbund – men kanske mest för tillfället frågor som är relaterade till våra domare och utvecklingen av dessa. Jag brinner mycket för frågor som är relaterade till våra amatörer eftersom de är grundpelarna till morgondagens stjärnor. Amatöratleter behöver bra domare som är så pass bra på det de gör, så att atleterna kan få jobba med det dom är bra på utan att behöva vara oroliga för att en domare kommer störa eller påverka, eller på något sätt förstöra deras utgång i matchen. 

Just nu jobbar vi i styrelsen intensivt med att få in professionella domare på IMMAF. Det behövs rutinerade domare på världens största scen för amatörer. Ett VM-guld kan vara en språngbräda till de absolut största galorna i världen, och då behövs det de bästa domarna som världen har att erbjuda till världens bästa amatör MMA-utövare, anser vi i SMMAF.

 

Varför valde du att arbeta med SMMAF?

Jag valde att arbeta för SMMAF av samma anledning som jag blev domare. Jag såg personer på poster där det inte fanns tillräckligt med kompetens, och istället för att sitta på avbytarbänken och klaga tänkte jag att om jag tror att jag kan göra det bättre – då får jag göra det bättre helt enkelt! Vilket med facit i handen nu har blivit betydligt mycket bättre gällande båda poster måste jag säga.

Vad jobbar du med till vardags? Tävlar du aktivt i MMA idag?

Jag är en entreprenör med många bollar i luften! Jag tävlar inte aktivt, de dagarna är över för bra många år sedan… 

Vilket är ditt bästa MMA-minne?

Ett av de starkaste minnena under åren var från en samling med landslaget inför starten på dagen i ett VM för några år sedan. Landslaget hade samling varje dag då hela truppen var med, även om man hade åkt ut och mådde piss, och egentligen bara ville åka hem. Sammanhållningen i laget stack ut i hur det mest mångkulturella landslaget i världen hade en så fin och fantastisk gemenskap och stöttade varandra under tävlingsdagarna, man viftade glatt med dom svenska flaggorna och hejade på sina kamrater! En liten sak som bekräftade det hela som jag beskriver var när vi hade den sedvanliga träffen och uppladdningen, då sprang det förbi en officiell från IMMAF och i sa förbifarten något i stil med: ”this is one of the strong reasons why you are the best national team in the world”, vilket vi också var då. Det är ett starkt minne som jag bär med mig även fast det är ett väldigt väldigt ensamt jobb som man gör i buren, då ska du bara göra jobbet. I slutändan så är det ändå laget före jaget som skapar de riktigt stora mästarna! Det har visat sig att det även följer med när man blir proffs hur viktigt det är att ha ett bra team runt sig.

Har du några speciella aktiviteter inplanerade i år?

Jag ser helt enkelt fram emot en MMA-höst med många fina och nya minnen att ta med sig under resans gång. Resan fortsätter – klart slut!

 

 

 

Läs också de andra personporträtten över SMMAF’s styrelse!
Babak Ashti
Pannie Kianzad
Madelein Fagerlind
Robert Nyström
Iman Darabi
Lovisa Konradsson
Andreas Waldahl