Pannie Kianzad, suppleant i styrelsen

Många som är engagerade i svensk MMA känner säkert igen namnet Pannie ”Banzai” Kianzad. Hon är inte bara MMA-proffs, hon är också suppleant i SMMAF’s styrelse och nästa person i vår serie personporträtt!
Vilken fråga brinner du mest för?
Hur vi ska utvecklas för att bli det bästa landet inom MMA, och för jämställdhet inom vår idrott.
Varför valde du att arbeta med SMMAF?
Jag vill försöka göra någon skillnad genom att jag själv är professionell fighter. Jag har varit med i MMA sen 2010 och har sett oss utvecklas, allt genom sporten, men även hur vi kvinnor har kommit in från absolut ingenting till att headlina stora kort i världen! Jag tror att jag kan vara till hjälp det det gäller många frågor och i hur vi ska fortsätta växa i vår sport.
Vad jobbar du med till vardags?
Just nu tränar jag MMA på heltid. Innan dess jobbade jag flera år som billackerare, ordningsvakt och de senaste åren som vårdarbetare i nattpatrullen i Malmö.
Tävlar du aktivt idag?
Jag tävlar aktivt i kampsport sen 2013, och är MMA-proffs sen 2012.
Vad är ditt bästa MMA-minne?
Jag är i Ryssland för första gången och ska gå min fjärde MMA, och när vi är i bastun och ska cutta vikt kommer en rysk gubbe in från ingenstans med en umpa lumpa hatt och börjar slå på mig med massa hårda halmstrån!
Vem hade du helst haft som gäst på en grillfest i sommar?
Konstig som jag är så hade jag velat bjuda in Donald Trump för ett gott snack! Bra eller dåligt så hade det varit en oförglömlig grillfest med massa frågetecken och skratt.
Stort tack Pannie! Lycka till med dina kommande fighter, vi hejar på dig!
Foto: UFC, Jeff Bottari, privat

 

 

 

 

 

Läs också de andra personporträtten över SMMAF’s styrelse!
Babak Ashti
Kevin Sataki
Madelein Fagerlind
Robert Nyström
Iman Darabi
Lovisa Konradsson
Andreas Waldahl