Robert Nyström – suppleant i SMMAF styrelsen

Idag möter vi Robert Nyström från Halmstad, suppleant i SMMAF’s styrelse och aktivt tävlande i MMA!
🤜 Vilken fråga brinner du mest för?
Frågan jag tycker är viktigast är att jobba kring att göra svensk MMA tillgängligt för precis alla och jämlikt. MMA är redan en sport där både kvinnor och mäns prestationer framhävs och höjs. Det är viktigt för mig att visa och fortsätta jobba på att MMA är en sport för precis vem som helst.
🤜 Varför ville du arbeta med SMMAF?
Jag valde att haka på i SMMAF styrelse som suppleant pga att jag är genuint intresserad av hur vår sport struktureras i Sverige. Jag har småbarn osv och är inte den mest aktiva och den mest engagerade medlemmen just nu, men ser det här året som lite av en praktik då jag sätter mig in i hur saker i SMMAF fungerar inför kommande år.
🤜 Vad jobbar du med utanför SMMAF?
Till vardags är jag SO-lärare på en högstadieskola i Helsingborg.
🤜 Tävlar du aktivt idag?
Jag tävlar aktivt inom MMA och har gjort det i snart 10 år. Jag går ca 2 – 3 matcher om året och har i skrivandets stund gått 11 proffsmatcher med en 12:e inbokad i oktober.
🤜 Vilket är ditt bästa MMA-minne?
Mitt bästa MMA-minne eller MMA-minnen kommer ifrån alla galna resor jag gjort med David Jacobsson där vi gjort allt ifrån att sovit i ett bönerum till att stoppat butiksrån i Edinburgh.
🤜 Vem hade du gärna haft med på en grillfest i sommar, om du kunde bjuda precis vem du ville i hela världen?
Om jag fick ha med mig en person ,vem som helst på en grillfest hade jag nog valt att ta med mig en fotbollsikon som var min stora idol under hela uppväxten. Steven Gerrard.
Härligt Robert, tack för att du delade med dig!
Foto: Jarno Juutinen

Läs också de andra personporträtten över SMMAF’s styrelse!
Babak Ashti
Kevin Sataki
Pannie Kianzad
Madelein Fagerlind
Iman Darabi
Lovisa Konradsson
Andreas Waldahl