Lovisa Konradsson – sekreterare i SMMAF’s styrelse!

Möt Lovisa Konradsson, en förskollärare med stort engagemang för MMA och sekreterare i SMMAFs styrelse!

Varför valde du att arbeta inom SMMAF?

Jag vill vara med och forma svensk MMA och ge bra förutsättningar för att MMA blir en folksport som passar barn, motionärer och proffs – det ska vara en sport för alla! MMA är omväxlande, rolig, allsidig och ger en rörelseglädje som leder till ett livslångt fysiskt aktivt och hälsosamt liv. Jag blev lite provocerad av ett uttalande i media som löd ”lätt för de gamla gubbarna i kostym att säga och bestämma i SMMAF utan hänsyn för oss aktiva i buren”. Jag kände att det behövdes en motpol till gubbar i kostym.

Jag brinner för frågor i jämställdhet, utbildning, barnträning och MotorIQ. En önskan vore att MMA blev lika etablerad i Sverige som exempelvis fotboll och hockey.

Tävlar du aktivt idag eller har du gjort det tidigare?

Jag har tävlat aktivt i grappling på amatörnivå, och vunnit guldmedalj i Svenska grapplingligan, NAGA och klubbmästerskap. Har följt med som coach och varit drivande att få så många tjejer som möjligt att följa med och tävla, men nu har jag lagt det på hyllan och ägnar min tid åt att utveckla barnträning, och är aktiv instruktör i MMA på min klubb Sthlm Shoot och loyalty muay thai-förening. Jag är instruktör till och ansvarar för 3 grupper på Nexus i åldrar mellan + 6 år och + 30 år, och totalt håller jag 5 pass i veckan. Jag är också lokal tävlingsledare för ligatävlingarna som Sthlm Shoot Lmt anordnar i Stockholm. 

Har du något spännande MMA-minne du vill dela med dig av?

När Alexander Gustafsson vann i Globen första året som UFC kom till Sverige. På den tiden så tränade han på samma klubb som min Sthlm Shoot. Några dagar efteråt så sa jag grattis till honom och då önskade han mig lycka till, frågade hur jag hade förberett mig till SGL och vad min gameplan var. Jag blev så oerhört imponerad av hur ödmjuk och vilken koll han hade på oss glada amatörer! 

Vem hade du helst haft som gäst på en grillfest i sommar?

Jag skulle bjuda mina närmaste vänner, det är så sällan som vi fått träffas under covid-19 perioden så jag längtar efter dem. Som bonus så skulle Metallica vara med på våran grillfest! 

 

Stort tack för att du ville dela med dig, Lovisa!

 

Läs också de andra personporträtten över SMMAF’s styrelse!
Babak Ashti
Kevin Sataki
Pannie Kianzad
Madelein Fagerlind
Robert Nyström
Iman Darabi
Andreas Waldahl