Iman Darabi – ledamot i SMMAF’s styrelse!

Nästa styrelsemedlem vi vill lyfta fram är Iman Darabi, en tjej med mycket erfarenhet och engagemang för MMA!

Vilken fråga brinner du mest för?
Jämlikhet bland könen och få bort gammalt groll.

Varför valde du att arbeta med SMMAF?
Jag har varit inne i MMA-karusellen över 14 år och mycket har skett inom svensk MMA under åren. Tiden efter min sista proffsmatch fanns min kärlek och saknad kvar för sporten och jag kände att jag hade mer att ge, men inte som atlet. Jag hoppas att min erfarenhet kan bidra till något positivt inom svensk MMA och i styrelsen!

Vad jobbar du med till vardags?
Till vardags jobbar jag som Treasury manager med ett fantastiskt gäng på Sinch AB (publ).

Tävlar du aktivt idag eller har du gjort det tidigare?
Jag gick min första amatör MMA-match (shootfighting på den tiden) 2010, men gjorde min sista proffsmatch i december 2016. Jag har även tävlat mycket inom BJJ samt NOGI, men idag är jag en glad motionär som brukar brottas nere på MACC – det där svarta bältet måste man ta någon gång va!

Vad är ditt bästa MMA-minne?
När jag 2015 fick vara den första kvinnliga MMA fightern i Sverige som fick fightas på ett main event. Jobbigt minne: varenda jäkla viktnedgång! 😉

Vem hade du helst umgåtts med på en fest i sommar, om fantasin får välja?
Om man bortser från Covid-19 så hade jag ställt till en brakfest med familj, vänner och nära kollegor. Måste ändå säga att det hade varit väldigt ballt att ha både Tupac och Biggie på sin grillfest!

 

Härligt Iman! 

 

 

Läs också de andra personporträtten över SMMAF’s styrelse!
Babak Ashti
Kevin Sataki
Pannie Kianzad
Madelein Fagerlind
Robert Nyström
Lovisa Konradsson
Andreas Waldahl