Inställda tävlingar

Idag höll regeringen presskonferens där de meddelade att antalet deltagare på sammankomster dras ner till 8 personer från och med den 24:e november. Budskapet i presskonferensen från Statsministern med flera var tydligt – nu skall umgänge begränsas.

SMMAF har genom pandemin haft samma strategi som bägge våra moderförbund (SB&K och RF) och den har varit att följa FHMs rekommendationer.

För våra kommande tävlingar i MMA-ligan så innebär dagens presskonferens att både Shoot Challenge 38 och Icon Challenge 5 ställs in.

I skrivande stund har FHM ännu inte meddelat om de förlänger de lokala restriktionerna i Stockholms län (Shoot Challenge 38) respektive Västra Götalands län (Icon Challenge 5).

Icon Challenge 5 faller inom ramen för beslutet på dagens presskonferens medan Shoot Challenge 38 rent tekniskt ligger på ett datum utan restriktioner. Men givet Statsministerns budskap räknar SMMAF att de lokala restriktionerna förlängs och därmed finns det ingen anledning att planera att genomföra tävlingen.

Den insatte ställer sig även frågorna hur det skall gå med SM, dels med genomförandet och dels med kvalificeringen. Dessa frågor återkommer vi till senare.