Är du förberedd om din fighter får ett cut?

3-4 december arrangeras en Cutmanutbildning i Stockholm. Kursen är öppen för tränare och sekonder från alla kampsporter. Välkommen med din anmälan!

Utbildningen vänder sig till tränare och sekonder som vill fördjupa sina kunskaper inom Cutman-yrkets ädla konst. Utbildarna Joseph Clifford och Bob Plant är två av världens förnämsta Cutmen som jobbar flitigt för UFC och brittisk proffsboxning. De är riktiga proffs som inte lämnar något åt slumpen när det gäller deras fighters säkerhet.

Alla som sekonderar boxare/kampsportare i matcher utan huvudskydd borde gå den här kursen!

Clifford och Plant har revolutionerat Cutmanyrket och gjort sig av med adrenalin och andra klumpiga och farliga ämnen till förmån för moderna och säkra metoder. Även proffshandlindning för boxning och MMA ingår i kursen. Proffslindning är numera tillåtet i internationella AIBA-matcher och förmodligen även i Sverige inom kort vilket gör det extremt viktigt att kunna utföra det på ett korrekt sätt.

Inga förkunskaper krävs.

Tider

Lördag 3/12, samling med fika 09.30-10.00, kurs 10.00–17.00 (lunch 12.30–13.30).

Söndag 4/12, kurs 09.00-16.00 (lunch 12.00-13.00).

Utbildare: Joseph Clifford och Bob Plant

Koordinator: Santiago Nieva

Anmäl dig till (senast måndag 21 november):

Santiago Nieva, santinieva@yahoo.com, 0766-331125.

Boende:

Eventuellt boende bokas av deltagaren själv. Scandic Sjöfartshotellet, Katarinavägen 26, 08-517 349 00.

Kursavgift:

2900 SEK inkluderar kursmaterial, lunch samt fika.

Avbokningsregler:

Utebliven närvaro debiteras deltagaren med 100%, avbokning 7 dagar innan kursstart debiteras med 50%.

The course itself was born out of the dire need to educate seconds/cornermen on fighter safety and care using modern scientific principles and evidence based treatments. It educates participants on hygiene, sanitation, concussion best practice in delivering safe and effective treatments between rounds, post-fight, in the gym and much more…

The course provides participants with the most up to date techniques, handling skills and evidence based treatments modalities and does not endorse the use of dangerous drugs i.e. adrenaline 1:1000 but rather teaches participants how to use natural alternatives i.e. hemostatic agents (substance that stop bleeding) in the treatment of wounds e.g. lacerations, nose bleeds & swelling but to name a few.

-Joseph Clifford

Bio Bob Plant

Bob Plant is one of the longest serving Cutmen on the UFC, British, European and World boxing. He has over four decades of experience and is known throughout every major organisation in the world. Primarily because of his unique approach to fighter safety and care earning him the name of, ’Uncle Bob’ amongst his peers and those that he works for.

Bob has worked with national, international and world champions in MMA and Boxing.

Bio Joseph Clifford

Joseph Clifford designed and lectures the Cutman Course. He has dedicated his career to voice his concerns about fighter safety and care in combat sports.

Joe has nearly a decade and a half experience working with the UFC, Irish, European and World amateur and professional Boxing. He is also the first Cutman to have ever worked amateur professional MMA and Boxing. Being one of the first Cutmen to have ever worked the Olympics in Rio 2016.

http://boksing.no/2016/10/international-cutman-course-in-stockholm-on-the-3-4th-of-december/

Svara

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar