Ändring 5: Fasta viktklasser hela året

Vi går ifrån ”catch weight” för tävlingar och håller oss till de fasta viktklasserna hela året. Alla bör därför fundera på vilken som är rätt viktklass att tävla i. Vi rekommenderar att du normalt sett väger några få kg över den viktklass du tävlar i.

Vi vill ur säkerhetssynpunkt undvika stora viktskillnader, det var syftet med catch weight. Med fasta viktklasser kan vi få ett exempel där en person bantar från 80 kg till 77,1 kg får möta en tävlande som går runt på 73 kg men som ändå anmäler sig i 77,1 kg. i det fallet uppstår en stor viktskillnad som inte är bra.

Alla bör tävlande bör därför diskutera med sina coacher vilken som är rätt viktklass.

De viktklasser som finns är

Stråvikt -52,2 kg (endast kvinnor)
Flugvikt -56,7 kg
Bantamvikt -61,2 kg
Fjädervikt -65,8 kg
Lättvikt -70,3 kg
Weltervikt -77,1 kg
Mellanvikt -83,9 kg
Lätt Tungvikt -93,0 kg
Tungvikt -120,2 kg
Supertungvikt +120,2 kg

Notera att det fortfarande går att byta viktklass under året, men när vi närmar oss SM kommer vi stänga den möjligheten.

Svara

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar