Positiv bild av MMA i media

  • februari 10, 2010
  • Okategoriserade

MMA har blivit rumsren av Jonathan Broberg (från budo.se)

Media är en märklig företeelse. Det kan nog vem som helst skriva under på. Under hösten granskades MMA rejält. Kritiska röster ville utesluta idrotten ur RF, utan att egentligen ha några andra argument än att det ser ruskigt ut att titta på.

Bara det att de flesta bilderna allmänheten fick se var från UFC. Och det är ungefär som att visa Amerikansk Fotboll och diskutera Rugby.

Men nu verkar vinden ha vänt. För här kommer det mest märkliga med media – först ska något, som i betraktarens ögon är nytt, granskas. Finns det efter det ett embryo till debattämne så förstoras detta upp och ska debatteras. När detta är gjort är den debatterade tingesten – i detta fall MMA – fullt fri att också rapportera ifrån.

Och det är det vi ser nu. Allmänheten vet nu vad MMA är, sporten har fått en acceptans och kommer inte att utsättas för liknande granskning i framtiden. Den har således blivit rumsren i folkets och medias ögon.