Behandling av protester

  • november 5, 2008
  • Okategoriserade

Det inkom två protester mot domslut på tävlingen Superior Challenge 2 som gick i Stockholm 2008-10-25. Dessa protester behandlades av SMMAFs styrelse den 3 november.
I fallet med Reza Madadi vs. Franco de Leonardis, gällde protesten att matchen kunde ses som en seger för Madadi trots att de aldrig inledde fighten. Detta eftersom de Leonardis klarade invägning och läkarkontroll, och först meddelade att han inte kunde tävla när Madadi redan stod i ringen. Styrelsen i SMMAF beslutade att tilldöma Madadi seger på Walk over.
Det andra fallet gällde det cut som avbröt matchen mellan Sami Aziz och Emmanuel Fernandez. Fernandez gavs segern när Aziz inte tilläts fortsätta på grund av skadan. SMMAF har granskat videoupptagningar och konstaterat att skadan uppkom av en skallning, en ottillåten men oavsiktlig teknik. På grund av detta ändrades resultatet till No contest.