Svenska MMA Förbundets domarkommitté beslutar om ny utbildningsstruktur och inaktivitetshantering.

  • februari 10, 2012
  • Okategoriserade

Svenska MMA Förbundets domarkommitté har beslutat om att från 2013 ta bort gällande den bisittarstrukturen för domarlicensgivning för att framöver enbart ge licens via förbundets domarkurs. Under 2012 finns det dock två sätt att bli licensierad domare. 1: Bisittarstruktur enligt befintlig modell. 2: Godkänd domarkurs via förbundet. Domarkommittén har även beslutat att domare som är inaktiva i 18 månader, eller mer, måste gå förbundets domarkurs för att förnya sin licens.

Kommentar George Sallfeldt, ordförande: ”Domarkåren har varit kritiserad under det senaste året, både här i Sverige och utomlands. Det är uppenbart att SMMAFs domarkommitté inte tänker låta kritiken bero utan satsar hårt på att både förbättra kompetensen och utöka antalet domare.”